Aakjærsangbogen

Aakjærselskabet har som en af deres mange udgivelser et udvalg af Aakjærs sange. De tilhørende kommentarer til sangene giver en god baggrundsorientering, hvis man vil. I det hele taget er sangbogen en god tilgang til Aakjærs liv og tid. Der er melodi og becifring til sangene.

31 sange udvalgt og kommenteret af Aakjærkenderen Magnus Vistisen.

Vis mig din sang

Hjælp til at lave en fremvisning af en af Aakjærs sange

Lav din egen lille musikvideo

Hvert vers i sangen kan få sit eget billede i powerpoint. Det er endda muligt at lave små animationer i fremvisningen. Se instruktionsvideo. Her lærer du, hvordan du får musikken til at følge de enkelte billeder som vises sammen med sangens vers.

Snak sangteksten grundigt igennem inden eleverne laver illustrationer. Måske skal et billede understrege en stemning, snarere end at det er en illustration af netop det, der står i teksten.

Instruktionsfilmen viser, hvordan man får musikken til at følge det enkelte billede.

Et gruppearbejde kan organiseres så hver elev i gruppen står for et vers med tilhørende billede. Eleverne arkiverer så på et fælles drev. Til sidst sættes de enkelte billeder sammen i én powerpoint. Det kan gøre med copy – passe. En anden måde er bruge kommandoen indsæt/ny slide/genbrug slides i Powerpoint.

Nå sangen skal synges kan en elev fra gruppen skifte slide for hvert vers. Det kan også automatiseres ved at bruge slideshow / tidsindstillinger.