Eventyrkortet

Eventyrkortet er en rigtig god hjælp for alle, der vil fortælle en god historie. Print kortet ud på et A3-ark og gør det hele meget konkret.

Start i felt 1. Hvem er “helten”/hovedpersonen? Lad os bare sige at helten minder ikke så lidt om den, der skriver historien. Og så alligevel ikke kun, for:

  • Overdrivelse fremmer forståelsen
  • Alder og modenhed kan vælges efter forholdene
  • Personlig udvikling kan hen ad vejen tilføjes
  • Til gode egenskaber hører også fx håndværk og færdighed
  • Din figur (person/ helten) bliver bedre, hvis der også er en svaghed. Så skal helten virkelig kæmpe, for at nå sit mål.

Lav gerne et billede af din person. Klip en kopi ud og sæt det på planchen. Billedet skal selvfølgelig også bruges, når historien bliver illustreret.

Måske er det en god ide også at klippe andre ting ud og sætte på planchen. Det kan fx være et billede af en ond modstander og af en ven eller hjælper.

Og så lige en ting: Hvad er det egentlig, du så gerne vil opnå? Det må være noget, som er meget vigtigt! Din modstander vil gøre alt, for at det ikke skal lykkes for dig. Det bliver svært. Hvordan skal du kæmpe mod det onde? Hvem kan hjælpe dig?

Nedenfor er eventyrmodellen brugt på “De tre helligaftener” af Steen Steensen Blicher. De tre helligaftener er et eventyr for de lidt ældre. Du kan finde eventyret under EMNE/ Fantasy …

Eventyrbroen, som den kan se ud når man analyserer “De tre helligaftener”